Rödbets- och fänkålsallad med getost
Rödbets- och fänkålsallad med getost
12 ingredienser
15 min
Rödbets- och fänkålsallad med svartvinbärsdressing och getost. Fräsch och nyttig mat!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 1 kg färdigkokta rödbetor, skalade
- 1 fänkål
- 1 dl svartvinbärssaft
- 1 msk stött fänkålsfrö
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 bananschalottenlök, finhackad
- 1 dl olivolja
- 100 g getost, smulad (typ chèvre)
- 1,2 l salladsmix
- salt
- peppar
- rostade pumpakärnor, till servering
Gör så här
- Klyfta betorna.
- Koka upp lök, svartvinbärssaft, fänkålsfrö och vinäger, tillsätt olivolja och smaka av med salt.
- Häll dressingen över betorna.
- Hyvla fänkålen tunt på mandolin.
- Lägg salladen i botten på ett fat toppa med hyvlad fänkål. Avsluta med betor, getost och pumpakärnor.
- Dra gärna några varv med pepparkvarnen innan servering.