Jordärtskocksoppa
Jordärtskocksoppa
10 ingredienser
20 min
Jordärtkockssoppa med päron och timjan. Lyxig men enkel soppa att äta som förrätt eller varmrätt.
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
- 300 g jordärtskocka, skalade
- 10 cm purjolök, skivad (det vita)
- 1 klyfta vitlök, skivad
- 0,5 päron, skalat
- 1,2 l hönsbuljong
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- salt
- 2 kvistar timjan
- smör, att steka i
Gör så här
- Skiva jordärtskockor och päron, fräs dem tillsammans med lök och vitlök i smör tills löken mjuknat.
- Häll på hönsbuljong och koka grönsakerna mjuka, tillsätt mjölk och grädde och koka upp.
- Mixa soppan med timjan i en blender, smaka av med salt.