Honungsstekt torsk med nypondressing

Honungsstekt torsk med nypondressing
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Honungsstekt torsk med nypondressing

0

12 ingredienser

30 min

Honungsstekt torsk som serveras med nypondressing och sallad på ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g torskfilé
  • 3 msk honung
  • 3 msk soja
  • 2 dl nyponsoppa
  • 2 msk ingefära, finskuren
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 8 små morötter, skivade i 2 cm bitar
  • 1 kålrot, i kuber om 2x2 cm
  • 0,25 salladskål, finstrimlad
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kålrot och morötter i ugnsfast form och ringla över olja och salt och rosta i ugn på 225 grader tills de har fin färg.
  2. Blanda under tiden samman nyponsoppa, ingefära, chili, vinäger och honung till en dressing.
  3. När rotfrukterna är klara, blanda dem med kinakål och nypondressing, smaka av med salt.
  4. Blanda samman soja och honung.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek torsken på hög värme och tillsätt honung och sojablandningen. Låt koka in och glacera men låt den inte bränna.
  6. Stek torsken till 40 grader innertemperatur och servera genast med rotfruktsalladen.