Honungsstekt torsk med nypondressing
Honungsstekt torsk med nypondressing
12 ingredienser
30 min
Honungsstekt torsk som serveras med nypondressing och sallad på ugnsrostade rotfrukter.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 3 msk honung
- 3 msk soja
- 2 dl nyponsoppa
- 2 msk ingefära, finskuren
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk honung
- 8 små morötter, skivade i 2 cm bitar
- 1 kålrot, i kuber om 2x2 cm
- 0,25 salladskål, finstrimlad
- olja
- salt
Gör så här
- Lägg kålrot och morötter i ugnsfast form och ringla över olja och salt och rosta i ugn på 225 grader tills de har fin färg.
- Blanda under tiden samman nyponsoppa, ingefära, chili, vinäger och honung till en dressing.
- När rotfrukterna är klara, blanda dem med kinakål och nypondressing, smaka av med salt.
- Blanda samman soja och honung.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek torsken på hög värme och tillsätt honung och sojablandningen. Låt koka in och glacera men låt den inte bränna.
- Stek torsken till 40 grader innertemperatur och servera genast med rotfruktsalladen.