Bönbiffar med yoghurtsås och kålsallad

25 röster
25 min
4

Enkla bönbiffar gjorda på kikärtor och mandelmjöl. Serveras med fräsch yoghurtsås med grillad paprika samt en rödkålssallad med citron. LCHF!

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 1 förp kikärtor (400 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 stor citron, rivet skal från
  • 0,5 tsk torkade chiliflakes
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 0,5 tsk sesamolja
  • olja att steka i

Yoghurtsås

  • 2 dl naturell yoghurt, 10 % (turkisk yoghurt)
  • 1 grillad paprika, (köp färdig)
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Kålsallad

  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • 1 citron, saft från
  • 1 msk naturell yoghurt, 10 %
  • 0,5 msk dijonsenap
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser till bönbiffarna, smaka av med salt och peppar och låt stå i ca 10 minuter.
  2. Hacka paprika och persilja till såsen mycket fint. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla kålen och hacka persiljan. Rör samman yoghurt, citron och senap till en dressing och sväng runt salladen med denna. Smaka av med flingsalt.
  4. Forma och stek biffarna i rikligt med olja på varje sida. Servera med sås och sallad.
20 oktober 2014
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept