Tomat- och saffranssoppa

Tomat- och saffranssoppa
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2025
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2025

Tomat- och saffranssoppa

11 ingredienser

20 min

Tomat- och saffranssoppa med linser och surdegsrågbröd.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 tomater, tärnad
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 förp saffran
  • 1 apelsin, saften
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förp färdigkokta röda linser
  • 0,5 ask solrosskott
  • 0,5 surdegsbröd (gärna surdegsrågbröd)
  • salt
  • matolja, att fräsa i

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Fräs vitlök och gul lök mjuka i en kastrull.
  2. Häll i saffran, tomat och apelsinsaft.
  3. Låt puttra nån minut och tillsätt tomatjuicen.
  4. Koka tomaterna mosiga och tillsätt ev lite vatten om soppan blir för tjock.
  5. Smaksätt med salt.
  6. Lägg linserna i en djup tallrik, häll på soppan och toppa med solrosskott och en skiva bröd.