• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor

Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor

4 steg att laga

12 ingredienser

Lammfärsbiffar som serveras med ett "mash" på gröna ärtor och mynta.

Ingredienser

portioner4 portioner

Lammfärsbiffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Ärtmos

  • 2 förp gröna ärtor
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron, saften
  • 3 msk smör

Till servering

  • 1 kruka örtsallad

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, spiskummin salt och peppar.
  2. Forma 8 jämnstora biffar och stek dem gyllenbruna i stekpanna. Låt dem gå klara i pannan eller kör dem i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.
  3. Fräs ärtorna snabbt i smör och mixa dem slätt i en matberedare med mynta och citronsaft. Smaksätt med salt.
  4. Servera biffarna och ärtmoset med lite örtsallad till.