Svamppasta med tryffel och parmesan

koket.se
Svamppasta med tryffel och parmesan
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Svamppasta med tryffel och parmesan

14 ingredienser

30 m

Jennies lyxiga pasta med skogschampinjoner, bladspenat, tryffelolja och pinjenötter. Sätter guldkant på vilken dag som helst.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pappardelle
  • 500 g skogschampinjoner
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 130 g bladspenat
  • 0,5 purjolök, i tunna skivor
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond (eller kycklingfond)
  • tryffelolja (några droppar)
  • 65 g pinjenötter, rostade
  • parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet, men koka pastan först när såsen är klar och koka 1-2 minuter kortare än
  2. anvisning på paketet för al dente pasta. Glöm inte att salta generöst i vattnet.
  3. I en stor stekpanna, hetta upp olja tills den ryker. Stek svampen i 2 omgångar så den blir fräst och
  4. inte kokt. Lägg den steka svampen på en tallrik vid sidan av.
  5. När all svamp är stekt, lägg i en klick smör i stekpannan och stek purjon och vitlöken. Tillsätt sedan
  6. svampen, häll på grädde samt koncentrerad fond och låt koka några minuter. Tillsätt spenaten och
  7. smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
  8. Vänd ner den kokta pastan i såsen och servera genast med nyriven parmesanost.