Kyckling med grillad citron och timjansås

Kyckling med grillad citron och timjansås
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Kyckling med grillad citron och timjansås

13 ingredienser

25 min

Stekt kyckling serveras med gräddig timjansås, grillad citron och fräsch grönsallad.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan)
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 citron
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • olivolja
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt timjan, fond och grädde och låt koka ihop, ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingen. Stek i olivolja, ca 5 minuter på varje sida. Klyv citronen på mitten och stek på snittytan samtidigt som kycklingen, citronens yta ska bli lite karamelliserad och brun.
  3. Pressa citronen över kycklingen och servera med såsen och en grönsallad dressad med lite olivolja och vinäger.