Korvgryta med pepparrotskräm

Korvgryta
Foto: tv4
Jennie Walldén 2016Tommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén 2016Tommy Myllymäki 2016

Korvgryta med pepparrotskräm

12

12 ingredienser

30 min

Mustig korvgryta med sidfläsk, potatis, morötter och kål. Serveras med en fräsch pepparrotskräm.

Ingredienser

portioner4
  • 8 potatisar, skalade
  • 2 morötter
  • 1 spetskål
  • 1 purjolök
  • 1 broccoli
  • 3 msk timjan
  • 200 g rökt sidfläsk, i bit
  • 200 g korv, att koka
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 kruka timjan
  • 1 l kycklingbuljong

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen i en stor kastrull.
  2. Skala och potatisen och morötterna, dela i mindre storlek, ca 2x2 cm. Slanta purjolöken och skär buketter av broccolin. Skär spetskålen i lite större bitar, ca 5x5 cm.
  3. Börja med att koka potatis i några minuter, tillsätt sedan kål, purjolök och morötter.
  4. Skär bort svålen från sidfläsket och låt det koka med i kastrullen. Ta bort och kasta vid servering.
  5. Skär sidfläsket i tärningar och slanta korven i två centimeters bitar. Tillsätt sidfläsk och hackad timjan till grytan, fortsätt med broccoli och korven. Låt koka i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
  6. Börja med att riva pepparroten fint, blanda sedan med creme fraiche. Sedan är krämen färdig.
    Servera grytan med pepparrotskrämen.