Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs

Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs

23

20 ingredienser

25 min

Högrevsburgare med salsa gjord på ananas, paprika, chili och koriander. Toppas med chilimajonnäs, ägg och avokado.

Ingredienser

portioner4
  • 700 g nötfärs, (gärna av högrev)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Ananassalsa

  • 0,5 färsk mogen ananas
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 röd chilifrukt, ev urkärnad
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • 1 limefrukt, pressad saft och riven zest
  • salt

Chilidressing

  • 4 msk majonnäs
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 2 msk ketchup

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 ägg, lösstekta, sunny side upp
  • 1 avokado, i skivor
  • isbergssallad
  • tomat, skivade
  • rödlök, skivad

Gör så här

  1. Börja med salsan. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna ananas, paprika, chili och
    rödlök. Blanda med vitlök, limesaft och zest samt koriander. Smaka av med salt.
  2. Blanda alla ingredienserna till chilidressingen.
  3. Forma fyra burgare av nötfärsen. Salta och peppra burgarna och grilla ca 2 minuter per sida.
    Servera genast burgarna i bröden med salsan, chilimajonnäs och övriga tillbehör.