Gotländsk morotssallad med grillad kycklingfilé och fåroströra

Gotländsk morotssallad med grillad kycklingfilé och fåroströra
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Gotländsk morotssallad med grillad kycklingfilé och fåroströra

8

13 ingredienser

30 min

Fräsch sommarmiddag med morotssallad, fetaostkräm och grillade kycklinglårfiléer.

Ingredienser

portioner4
  • 3 morötter, gärna i olika färger
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 200 g fårost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 rejäl bunte gräslök, finhackad (gärna gräslöksblommor med om det finns)
  • 700 g kycklinglårfilé, gärna med skinnet kvar
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala morötterna. Släng skalet. Fortsätt sen strimla morötterna med skalaren till fina strimlor. Lägg i en skål.
  2. Lägg i rödlöken, timjan och häll på olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar, blanda runt försiktigt.
  3. Lägg fårosten med turkisk yoghurt i en bunke och mixa med stavmixer till en slät kräm. Rör ner gräslök och smaka av med salt och många matskedar olivolja. Blanda.
  4. Salta och peppra kycklinglårfilén, slå på lite olivolja samt rivet citronskal. Blanda runt och tänd grillen.
  5. Grilla kycklinglårfilén till innertemperatur 70 grader. Servera genast med fårostkräm och morotsalladen.