Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar

POPULÄRT
Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar
Foto: TV4

Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar

67

22 ingredienser

Lättlagad fisksoppa med lax, kräftstjärtar, körsbärstomater och vitt vin. Serveras med hemgjort knäckebröd.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

Fisk- och skaldjurssoppa

  • 4 portionsbitar av laxfilé
  • smör
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk fryst röd chilifrukt, hackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 förp körsbärstomater
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk fryst basilika
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 förp kräftstjärtar i lake
  • 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)

knäckebröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,25 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl vatten, kokande
  • flingsalt

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Hacka lök, purjolöken, chili och pressa i vitlök.
  2. Låt fräsa en kort stund.
  3. Tillsätt vitt vin, crème fraiche, körsbärstomater, fiskfond, basilika, svartpeppar samt kräftlagen och sjud i cirka 15 minuter.
  4. Skär laxfiléer i tärningar och låt sjuda i 7 minuter.
  5. Häll i kräftstjärtarna precis före servering.
  6. Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke.
  7. Knäckebröd
    Rör ihop alla torra ingredienser.
  8. Häll sedan i det kokande vattnet.
  9. Bred ut på ett bakplåtspapper.
  10. Strö över lite flingsalt och grädda i cirka 1 timme på 150 grader.