Maltbröd

Foto: TV4
Maltbröd
7 ingredienser
Baka ett väldoftande maltbröd med fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin.
Kasta in ett glasvatten under plåten samtidigt som ni stänger ugnen, det ger bröden en fin yta.
Ingredienser
- 66 cl öl
- 50 g jäst
- 1,5 l rågsikt
- 1 msk fänkålsfrö
- 1 msk anis
- 2 msk kummin
- 4 färska rosmarinkvistar
Gör så här
- Rosta fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin i en het panna.
- Mortla eller mixa sedan ner dem grovt.
- Börja med att jobba ut jästen i ölen.
- Blanda sedan kryddorna i rågsikten och blanda med ölen och jästen.
- Låt jäsa i 45 minuter.
- Baka ut fem små limpor och låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Baka sedan av i ugnen 14-16 minuter.