• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saltimbocca med salvia och gröna bönor

Saltimbocca med salvia och gröna bönor
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Saltimbocca med salvia och gröna bönor

5 steg att laga

10 ingredienser

Saltimbocca på fläskfilé, proscuttio och salvia. Servera med vitlöksdoftande gröna bönor och tomater.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 600-700 g fläskfilé
  • 1 kruka färsk salvia
  • 8 skiva proscuitto
  • svartpeppar, nymalen

Gröna bönor

  • 2 klyfta vitlök, tunt skivade
  • 450 g hela konserverade tomater
  • 450 g haricots verts
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär bort eventuella senor på fläskfilé och skär den sedan i 1,5 cm tjocka skivor. Placera bitararna på en skärbräda och täck med plastfolie. Med hjälp av en kavel eller handen, banka ut filéerna så de är ca 5 mm tjocka.
  2. Ta bort plastfolie och krydda med lite svartpeppar på vardera sidan av köttet. Placera ut två salviablad i mitten av varje köttbit, vik sedan ihop och linda in i proscuitto.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i vitlök, tomater, gröna bönor, salt och peppar och låt koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter tills de gröna bönorna har mjuknat. Krossa tomaterna med en slev medan det steks.
  4. Placera en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja. Placera fläskfiléerna i stekpanna och stek i ca 3 minuter på vardera sidan.
  5. Servera fläskfilén med gröna bönorna och njut!