Jerkkyckling med mangosalsa

38 röster
25 min + marinering
4-6
Jerkkyckling med mangosalsa
25 min + marinering
4-6

Du behöver

  • ca 1 kg kycklingfilé

marinad

  • 2 chilifrukter, finhackade (scotch bonnet)
  • 3 limefrukter, skal och juice
  • 4 klyfta vitlök, finhackade
  • 3-4 cm färsk ingefära, skalad och fint riven
  • 3 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjankvistar
  • 2 msk honung
  • 6 msk ketchup

Mangosalsa

  • 2 mango, skalad och tärnad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (liten)
  • 1 limefrukt, juice
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk koriander

Servering

  • färsk koriander
  • limefrukt, klyftad

Gör så här

  1. Kyckling
    Placera alla ingredienserna till marinaden i en stor återförslutningsbar påse och blanda ihop.
  2. Lägg kycklingen, förslut påsen och skaka tills allt är blandat. Vila i kylen för att marinera i minst 2 timmar, eller över natten om du har tid.
  3. Blanda alla ingredienserna till salsa (utom koriander) i en skål och krydda med havssalt och svartpeppar. Blanda ner koriander när du är redo att servera.
  4. Ta ut kycklingen ur kylskåpet 30 minuter innan du är redo att grilla. Grilla kycklingbitarna i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera kycklingen med mangosalsa och några limeklyftor och korianderkvistar.
9 augusti 2014