Ceviche på lax

Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Ceviche på lax

33

3 steg att laga

10 ingredienser

Ceviche är en peruansk salsa där man ”tillagar” fisk med hjälp av syran från lime. Tänk på att alltid frysa in färsk fisk i ca ett dygn innan du använder den.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g laxfilé
  • 0,33 gurka
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 urkärnad chilifrukt, ex spansk peppar
  • 1,5 limefrukt, saft och rivet skal
  • 1 knippe koriander
  • valfri sallad att servera med
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka gurka, urkärnad tomat, chili och rödlök fint. Skär fisken i små tärningar.
  2. Blanda allt med limesaft och rivet limeskal. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter innan servering, den råa fisken kommer då att tillagas av limesaften. Vill du ha den mer tillagad kan du låta den stå något längre.
  3. Smaka av cevichen med salt och svartpeppar och vänd ner rikligt med finhackad koriander. Lägg små salladsblad i skålar eller glas och toppa med cevichen. Servera genast.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer