Miso och vitchokladpannacotta med rabarber

Miso och vitchokladpannacotta med rabarber
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Miso och vitchokladpannacotta med rabarber

14 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här härliga pannacottan med vit choklad, miso och rabarber blir ett gott avslut på middagen.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 60 g grädde
  • 180 g mjölk
  • 22 g vit misopasta
  • 90 g vit bakchoklad

Vaniljrabarber

  • 2 rabarber
  • 0,5 vaniljstång
  • 50 g rödbetsjuice
  • 50 g vatten
  • 120 g strösocker
  • 2 msk citronsaft

Rabarbergelé

  • 1 gelatinblad
  • rödbetsvätskan från rabarberkoket
  • 100 g vatten
  • 2 msk citronsaft

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladet i vatten.
  2. Värm grädde, mjölk och miso samt smält chokladen i vattenbad.
  3. Lägg i den smälta chokladen i gräddmjölken och därefter det mjuka gelatinbladet. Blanda ihop smeten.
  4. Häll i skålar och kyl tills smeten är helt fast, ca 2 timmar.

Vaniljrabarber

  1. Skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Värm upp allt till en sockerlag. Tillsätt den skurna rabarbern.
  3. Koka upp så att rabarbern mjuknar helt.
  4. Häll av saften och spara den till gelén.

Rabarbergelé

  1. Blötlägg gelatinet tills det mjuknar.
  2. Smält ihop ingredisnerna och häll ca 0,5 cm gelé över pannacottan, ställ tillbaka i kylen ca 30 minuter tills allt stelnar.