Mintchoklad med mörk chokladganache

Mintchoklad med mörk chokladganache
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Mintchoklad med mörk chokladganache

6 ingredienser

1 h

Mintchoklad med mörk chokladganache blir snabbt året favorit bland julgodiset!

Ingredienser

portioner stycken

Mörk chokladganache

  • 150 g mörk choklad (70%)
  • 130 g vispgrädde

Mintfyllning

  • 60 g äggvita
  • 500 g florsocker
  • pepparmintsolja
  • ev vatten

Gör så här

  1. Halvsmält chokladen över vattenbad, eller försiktigt i mikrovågsugn.
  2. Koka upp grädde i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Häll chokladen i kastrullen och vispa tills en slät smet.
  4. Fyll en spritspåse med chokladganachen.
  5. Fördela ut ischokladformar på en liten bricka.
  6. Spritsa lite i botten och sedan en ring längs hela formens insida. Sätt i kylen.
  7. Vispa ihop äggvita, florsocker och eventuellt lite vatten i en bunke och vispa till en maräng. Smaksätt med mintolja.
  8. Fyll mitten på varje form med en klick och sätt åter i kylen.
  9. När minten har stelnat täcker du helt med ganache och förvarar dem i kylen.