Minitostadas med pullled kyckling
Minitostadas med pullled kyckling
24 ingredienser
40 m
Minitostadas med pullled kyckling och guacamole är ett perfekt recept som passar både att servera som huvudrätt eller härligt tilltugg.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
Kycklingen
- 600 g kycklinginnerfilé
- 1 lök (1 stor eller 2 mindre)
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 2-3 msk smör
- 1 dl vatten
- 0,5 msk kycklingfond
- 2-3 tsk malen spiskummin
- 2-3 tsk paprikapulver
- 1-1,5 msk chipotlepasta
- 1-2 tsk farinsocker
- salt
- peppar
Guacamole
- 3 avokador, mogna fina
- 0,33 silverlök (liten)
- 1 klyfta vitlök (liten)
- 0,5 gurka
- 1 tomat
- 0,5 kruka färsk koriander
- salt
- svartpeppar, nymald
- 0,5-1 limefrukt
Friterade majstortillachips
- 2-3 dl majsolja
- 4-5 tortillabröd (majstortillas)
- salt
Gör så här
Kycklingen
- Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
- Fräs löken mjuk och glansig i smör på medelhög värme i en gryta. Tillsätt sedan vitlöken.
- Salta och peppra innerfiléerna på båda sidor. Lägg ner i grytan och stek tillsammans med löken. Låt steka så att inget bränns. Vänd på kycklingen då och då och rör kraftigt bland kycklingen. När den tillagas kommer den falla sönder.
- Tillsätt vatten, fond, spiskummin, paprikapulver, chipotlepasta, farinsocker, salt och peppar.
- Rör omkring och lägg på locket. Låt småfräsa på medelhög värme (det tar ca 15 minuter totalt).
- Öppna locket ibland och rör med en slev så att kycklingen går sönder "pulled".
- Smaka av.
Guacamole
- Skala och kärna ur avokado.
- Finhacka silverlök, vitlök, gurka samt hacka tomaten utan kärnhus.
- Mosa avokadon och tillsätt resterande ingredienser.
- Vänd i finhackad koriander och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och limesaft.
Tortillachips
- Hetta upp olja i en kastrull till 160–165 grader.
- Stansa ut och fritera några bröd åt gången tills de blir gyllene. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.