Minitostadas med pullled kyckling

koket.se
Minitostadas med pullled kyckling
Foto: Tv4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Minitostadas med pullled kyckling

24 ingredienser

40 m

Minitostadas med pullled kyckling och guacamole är ett perfekt recept som passar både att servera som huvudrätt eller härligt tilltugg.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 10

Kycklingen

  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 1 lök (1 stor eller 2 mindre)
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2-3 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk kycklingfond
  • 2-3 tsk malen spiskummin
  • 2-3 tsk paprikapulver
  • 1-1,5 msk chipotlepasta
  • 1-2 tsk farinsocker
  • salt
  • peppar

Guacamole

  • 3 avokador, mogna fina
  • 0,33 silverlök (liten)
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 0,5 gurka
  • 1 tomat
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 0,5-1 limefrukt

Friterade majstortillachips

  • 2-3 dl majsolja
  • 4-5 tortillabröd (majstortillas)
  • salt

Gör så här

Kycklingen

  1. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken mjuk och glansig i smör på medelhög värme i en gryta. Tillsätt sedan vitlöken.
  3. Salta och peppra innerfiléerna på båda sidor. Lägg ner i grytan och stek tillsammans med löken. Låt steka så att inget bränns. Vänd på kycklingen då och då och rör kraftigt bland kycklingen. När den tillagas kommer den falla sönder.
  4. Tillsätt vatten, fond, spiskummin, paprikapulver, chipotlepasta, farinsocker, salt och peppar.
  5. Rör omkring och lägg på locket. Låt småfräsa på medelhög värme (det tar ca 15 minuter totalt).
  6. Öppna locket ibland och rör med en slev så att kycklingen går sönder "pulled".
  7. Smaka av.

Guacamole

  1. Skala och kärna ur avokado.
  2. Finhacka silverlök, vitlök, gurka samt hacka tomaten utan kärnhus.
  3. Mosa avokadon och tillsätt resterande ingredienser.
  4. Vänd i finhackad koriander och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och limesaft.

Tortillachips

  1. Hetta upp olja i en kastrull till 160–165 grader.
  2. Stansa ut och fritera några bröd åt gången tills de blir gyllene. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.