Fräs löken mjuk och glansig i smör på medelhög värme i en gryta. Tillsätt sedan vitlöken.
Salta och peppra innerfiléerna på båda sidor. Lägg ner i grytan och stek tillsammans med löken. Låt steka så att inget bränns. Vänd på kycklingen då och då och rör kraftigt bland kycklingen. När den tillagas kommer den falla sönder.
Tillsätt vatten, fond, spiskummin, paprikapulver, chipotlepasta, farinsocker, salt och peppar.
Rör omkring och lägg på locket. Låt småfräsa på medelhög värme (det tar ca 15 minuter totalt).
Öppna locket ibland och rör med en slev så att kycklingen går sönder "pulled".
Smaka av.
Guacamole
Skala och kärna ur avokado.
Finhacka silverlök, vitlök, gurka samt hacka tomaten utan kärnhus.
Mosa avokadon och tillsätt resterande ingredienser.
Vänd i finhackad koriander och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och limesaft.
Tortillachips
Hetta upp olja i en kastrull till 160–165 grader.
Stansa ut och fritera några bröd åt gången tills de blir gyllene. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.