Minismörgåstårtor – tapas style

Minismörgåstårtor – tapas style
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Minismörgåstårtor – tapas style

15 ingredienser

30 m

Gör smörgåstårta på nytt sätt - i miniformat med smak av tomat, valnöt och ricotta. Toppa med tapas och njut tillsammans med vännerna.

Ingredienser

portioner minismörgåstårtor
  • 12 hönökakor

Fyllning 1

  • 1 dl röd pesto
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 rödlök, hackad
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Fyllning 2

  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 100 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka färsk basilika, hackad

Topping

  • 65 g rucolasallad
  • 1 förp serranoskinka
  • 1 förp minimozzarella
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 förp gröna oliver

Gör så här

Fyllning 1

  1. Blanda pesto med crème fraiche och bred ut på 6 st brödskivor. Strö över hackad rödlök och riven parmesan. Montera så det blir två minismörgåstårtor med 3 skivor i varje.

Fyllning 2

  1. Blanda torkade tomater som är hackade med färskost, crème fraiche och basilika. Bred ut blandningen på 6 st brödskivor och montera så det blir två minismörgåstårtor med 3 skivor i varje.
  2. Lägg tårtorna på en stor bricka och toppa med rucola, chark, mini-mozzarellabollar, rödlök, körsbärstomater och oliver.