I samarbete med PAUL OCH THOM

Minismörgåstårtor – tapas style

6 röster
30 m
4 minismörgåstårtor
Minismörgåstårtor – tapas style
Foto: Köket

Gör smörgåstårta på nytt sätt - i miniformat med smak av tomat, valnöt och ricotta. Toppa med tapas och njut tillsammans med vännerna.

Visa mer
30 m
4 minismörgåstårtor
4 portioner

Du behöver

  • 12 skivor små runda bröd (hönökaka variant)

Fyllning 1

  • 1 burk Paul&Thom pesto valnöt ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 röd lök, hackad
  • 0,5 dl Paul&Thom Parmigiano Reggiano, riven

Fyllning 2

  • 1 dl Paul&Thom semi torkade plommontomater, hackade
  • 100 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka basilika, hackad

Topping

  • 65 g rucola
  • 1 pkt Paul&Thom tapas Italia, chark
  • 1 pkt mini-mozzarellabollar
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 burk Paul&Thom Nocellara oliver

Gör så här

  1. Fyllning 1
    Blanda pesto med crème fraiche och bred ut på 6 st brödskivor. Strö över hackad rödlök och riven parmesan. Montera så det blir två minismörgåstårtor med 3 skivor i varje.
  2. Fyllning 2
    Blanda torkade tomater som är hackade med färskost, crème fraiche och basilika. Bred ut blandningen på 6 st brödskivor och montera så det blir två minismörgåstårtor med 3 skivor i varje.
  3. Lägg tårtorna på en stor bricka och toppa med rucola, chark, mini-mozzarellabollar, rödlök, körsbärstomater och oliver.
3 april 2018

Fler goda recept