Minismörgåstårtor – tapas style
Minismörgåstårtor – tapas style
15 ingredienser
30 m
Gör smörgåstårta på nytt sätt - i miniformat med smak av tomat, valnöt och ricotta. Toppa med tapas och njut tillsammans med vännerna.
Ingredienser
- 12 hönökakor
Fyllning 1
- 1 dl röd pesto
- 1 dl crème fraîche
- 1 rödlök, hackad
- 0,5 dl parmesanost, riven
Fyllning 2
- 1 dl soltorkade tomater, hackade
- 100 g färskost
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 kruka färsk basilika, hackad
Topping
- 65 g rucolasallad
- 1 förp serranoskinka
- 1 förp minimozzarella
- 0,5 rödlök, hackad
- 200 g körsbärstomater
- 1 förp gröna oliver
Gör så här
Fyllning 1
- Blanda pesto med crème fraiche och bred ut på 6 st brödskivor. Strö över hackad rödlök och riven parmesan. Montera så det blir två minismörgåstårtor med 3 skivor i varje.
Fyllning 2
- Blanda torkade tomater som är hackade med färskost, crème fraiche och basilika. Bred ut blandningen på 6 st brödskivor och montera så det blir två minismörgåstårtor med 3 skivor i varje.
- Lägg tårtorna på en stor bricka och toppa med rucola, chark, mini-mozzarellabollar, rödlök, körsbärstomater och oliver.