Roy Fares bakar söta minisemlor som är helt växtbaserade och fyllda med en rostad mandelfyllning. Vill du göra dem på klassiskt vis med smör i degen och vispgrädde som fyllning så hittar du Roys populära recept här >>
Blanda ihop alla ingredienser till degen i en degblandare/köksassistent med krok. Kör degen långsamt 2 minuter. Öka hastigheten och kör maskinen7-8 minuter tills degen känns glansig och elastisk.
Låt degen vila under duk i 20 minuter på lätt mjölat bord.
Skär degen i 25 lika stora bitar. Rulla dem till runda små bollar med handen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med plastfolie och låt jäsa 1,5-2 timmar.
Sätt ugnen på 180 grader.
Grädda bullarna 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Mandelfyllning
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär mandelmassan som ska rostas i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 10 minuter tills mandelmassan fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Rosta även de hela mandlarna på plåt i ugnen, ca 5 minuter. Hacka mandlana.
Vispa med vingen i en köksmaskin ihop rostad mandelmassa, orostad mandelmassa, kardemumma, florsocker, vaniljsocker och salt. Eller blanda ihop ihop till en jämn massa för hand. Tillsätt vattnet lite i taget tills du har en fin konsistens. Blanda till sist i de hackade mandlarna. Fyll ev en spritspåse med mandelfyllningen.
Montering
Vispa grädden fluffig, men inte för hård. Fyll ev en spritspåse med grädden.
Klipp eller skär ut ett trekantigt lock ur varje bulle. Fyll bullens hål med mandelfyllning. Spritsa eller klicka på grädde. Lägg på locket och pudra över florsocker.