Minipizzor med kantareller och krondill
Minipizzor med kantareller och krondill
12 ingredienser
30 m
"Jag älskar att göra småpizzor utomhus. Perfekt mingelmat eller som bufférätt. Vill du ha lite extra tid över när gästerna kommer så gräddar du bottnarna i förväg. Toppa pizzorna med stekt svamp och ha en plåt förberedd med minipizzor. Stoppa in en snabbis i ugnen och avsluta med ost och krondill precis vid servering." /Klas Lindberg
Ingredienser
- 1 pizzadeg (gör själv eller köp färdig hos pizzerian)
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl crème fraîche
- 1,5 dl hårdost, riven (lagrad och smakrik)
- 3 dl skogssvamp, rensade (trattkantareller, trumpetsvamp osv.)
- 1 schalottenlök, fint skuren (liten)
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
- ev vitvinsvinäger
Servering
- dillvippa
- ost, fint riven
Gör så här
- Kavla ut 4 små pizzor på lätt mjölat bakbord.
- Bred på crème fraiche och toppa med riven ost.
- Stek svampen i lite olja. Smaksätt med fint skuren lök, salt och svartpeppar.
- Grädda pizzorna i ugnen eller ute på grillen (på baksten eller tjock metallplåt) tills bottnen blir frasig.
- Toppa pizzorna med stekt svamp och krondill samt avsluta med lite riven ost.