Minicheesecakes med jordgubbar och lime

Minicheesecakes med jordgubbar och lime
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Minicheesecakes med jordgubbar och lime

10 ingredienser

1 h

Otroligt delikat och saftig cheesecake som påminner lite om vår svenska ostkaka. Leila gör den på ricotta, lime och jordgubbar. Somrig och riktigt god dessert!

Ingredienser

portioner cheesecakes
  • 2 ägg
  • 750 g ricotta
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 limefrukt, skal av
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • färska jordgubbar
  • kokosolja, till formen

Topping

  • jordgubbar
  • pistagenötter, hackade
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med kokosolja.
  2. Vispa ihop ägg och ricotta. Skrapa ut fröna ur vaniljstången och blanda med råsocker. Tillsätt till smeten tillsammans med limeskal.
  3. Häll smeten i formen. Tryck ner tre jordgubbsbitar i varje form och grädda i ca 30 minuter.
  4. Ta ut plåten, låt svalna i kylen och ta sen försiktigt upp kakorna ur formen.
  5. Servera kylskåpskalla och dekorerade med skivade jordgubbar, hackade pistagenötter och vispad grädde.