Minicheesecakes med jordgubbar och lime
Minicheesecakes med jordgubbar och lime
10 ingredienser
1 h
Otroligt delikat och saftig cheesecake som påminner lite om vår svenska ostkaka. Leila gör den på ricotta, lime och jordgubbar. Somrig och riktigt god dessert!
Ingredienser
- 2 ägg
- 750 g ricotta
- 0,5 dl rörsocker
- 1 limefrukt, skal av
- 1 vaniljstång, urskrapad
- färska jordgubbar
- kokosolja, till formen
Topping
- jordgubbar
- pistagenötter, hackade
- grädde, vispad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med kokosolja.
- Vispa ihop ägg och ricotta. Skrapa ut fröna ur vaniljstången och blanda med råsocker. Tillsätt till smeten tillsammans med limeskal.
- Häll smeten i formen. Tryck ner tre jordgubbsbitar i varje form och grädda i ca 30 minuter.
- Ta ut plåten, låt svalna i kylen och ta sen försiktigt upp kakorna ur formen.
- Servera kylskåpskalla och dekorerade med skivade jordgubbar, hackade pistagenötter och vispad grädde.