Minestronesoppa med toast

NYHET
Minestronesoppa med toast
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Minestronesoppa med toast

18 ingredienser

40 min

En lättlagad och mättande minestronesoppa serveras här med en cacio e pepe-inspirerad toast. Tillsammans blir det en smakrik och värmande måltid som passar perfekt till vardags.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl passerade tomater
  • 3-4 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 7 dl vatten, hett
  • 1 dl spaghetti, bruten i bitar
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Cacio e pepe melt

  • 3 skivor surdegsbröd
  • dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1,5 dl riven mozzarella
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Soppa

  1. Finhacka lök, vitlök, morot och selleri.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs grönsakerna mjuka.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt den rosta någon minut.
  4. Häll i passerade tomater, buljongtärningar och hett vatten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt soppan koka ihop.
  5. Bryt spaghettin i mindre bitar. Finhacka persiljan. Tillsätt båda och låt soppan puttra tills pastan är genomkokt.

Cacio e pepe melt

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Blanda crème fraiche med riven vitlök och svartpeppar.
  3. Skär surdegsbrödet i skivor. Bred på crème fraiche-blandningen och toppa med mozzarella.
  4. Gratinera i ugnen i 7–9 minuter tills osten smält och fått gyllene färg.
  5. Servera toasten tillsammans med minestronesoppan.