Milles feuilles med blåmögelost
Milles feuilles med blåmögelost
12 ingredienser
20 m
Milles feuilles med blåmögelost, granatäpple och miso är ett gott snacks att njuta av i advent.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 1 smördeg
- 50 g blåmögelost
- 1 ägg
- 1 msk vallmofrö
- 1 msk vita sesamfrön
- 2 msk misopasta (ljus)
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk honung
- 2 msk soja (ljus)
- 1 schalottenlök
- 2 msk granatäpplekärnor
- krasse (till topping)
Gör så här
- Värm upp ugnen till 225 grader.
- Använd en stansring för att göra runda skivor av smördegen.
- Lägg en tesked ost på hälften av smördegscirklarna.
- Vispa upp ägg och pensla smördegen. Tryck sedan på en ny skiva smördeg ovanpå.
- Pensla ovansidan med ägg och strö över vallmofrön och sesamfrön.
- Toppa med en tesked ost och gör likadant igen tills du har så många du behöver.
- Baka i ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter.
- Vispa ihop miso, risvinäger, honung, soja och schalottenlök.
- Toppa snacksen med misodressingen, granatäpplekärnor och krasse.