Mille feuille med krispig potatis och svartkål

Mille feuille med krispig potatis och svartkål
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Mille feuille med krispig potatis och svartkål

8 ingredienser

20 m

Friterad potatis och svartkål varvat med en len majonnäs är en fröjd för både öga och mun. Det här tilltugget kommer imponera på alla inför helgens myskväll.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 dl havredryck
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • 0,5 citron
  • 3 klyftor vitlök, fermenterade
  • 1 bakpotatis
  • 3 blad svartkål
  • ca 3 dl olja (vegetabilisk)

Gör så här

  1. Mixa ihop havremjölk, dijonsenap, salt och citronjuice och häll därefter i oljan i omgångar till du får en krämig majonnäs.
  2. Avsluta med att addera den fermenterade vitlöken. Har du ingen? Det går lika bra utan.
  3. Häll majonnäsen i en spritspåse.
  4. Skala och hyvla en bakpotatis samt repa svartkål.
  5. Värm oljan till 160 grader, inte mer! Fritera potatischipsen försiktigt tills potatisen inte är genomskinliga längre.
  6. När du häller i svartkålsbladen kommer det spraka till ordentligt, så se till att ha en närliggande lock som du kan sätta över kastrullen.
  7. Limma ihop chips och svartkål med majonnäs tills de ser härliga ut.