Mikabellas doftande moule

0 röster
30 min
4

Mikabellas oregano- och timjansdoftande moule. En kryddig och färgrik moule med smak av färska örter.

Serveras moulen med frites eller bröd räcker receptet som huvudrätt åt 4 personer.

Det är viktigt att det är färska örter och chili då detta ger moulen en fantastisk karaktär.

Dryck till maten
Fire Gully, Semillion/Savignon. Producenten heter Pierro Margret River Australien.

Colonna, Grillo/Greco Durato. Producenten heter Tarucco Sicilien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • Ett nät blåmusslor, sälja oftast i nät á ́1 kg
  • 2-3 dl vitt vin, gärna en lite friskare Chardonnay
  • 1 dl grädde
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 stor klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk curry
  • 2 tärningar kycklingbuljong (alt 2 msk kyckling eller grönsaksfond)
  • 3-4 kvistar timjan, (gärna citrontimjan)
  • 3-4 kvistar guldoregano, går att ersätta med "vanlig" oregano
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak.De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken. Stänger de sig då är de fortfarande levande. Öppna musslor kokas ej.
  2. Finhacka löken, chilifrukten och vitlöken och fräs den mjuk i smöret.
  3. Lägg i hela kvistar av timjan och oregano. Låt dem fräsa en kort stund, cirka 1 min tillsammans med smör och lök. Krydda med starkt paprikapulver.
  4. Tillsätt vinet och buljongen, koka upp och häll i musslorna. Stormkoka under lock i ca 2-4 minuter, beroende på storlek. Tjuvkika lite snabbt o se om de har öppnat sig om du är osäker. Sänk värmen och låt koka ytterligare 4 min. Koka inte musslorna för länge, då blir de sega och tråkiga.
  5. Slå över grädden och låt snabbt koka upp. Dra kastrullen av plattan och häll upp musslorna och spadet i en stor serveringsskål alt. servera direkt i djupa tallrikar. Servera moulen genast och rykande het. Servera med lantbröd eller baguetter i grova skivor.
27 september 2010

Laddar fler recept...