Din tårta blir extra fin när du serverar den på det här tårtfatet.
Läs mer
Ingredienser
Sockerkaksbotten
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
6 äggulor
3 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Marängbotten
4 äggvitor
2 dl strösocker
50 g hasselnötter, hackade
Garnering
5 dl vispgrädde
1 burk IKEA jordgubssylt
1 l jordgubbar
100 g blåbär
100 g hallon
100 g björnbär
färsk citronmeliss
Gör så här
Sockerkaka
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.
Maräng
Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar, tillsätt sockret medan du fortsätter vispa, vispa marängen tills sockret löst upp sig.
Klä två springformar med bakplåtspapper. Pensla papperet med ett tunt lager matolja.
Bred ut sockerkakssmeten i formen med en spatel eller slickepott. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över hackade hasselnötter.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta av kakan från plåten och låt svalna helt.
Montering
Vispa grädden löst och fluffig. Lägg upp ena tårtbotten på ett tårtfat. Lägg på ett lager med grädde och jordgubbssylt samt lite bär. Lägg den andra tårtbotten över.
Toppa med vispad grädde, bären och lite citronmeliss.