Midsommarsallad med matjesill

0 röster
4
Midsommarsallad med matjesill
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 matjesfiléer
  • 20 sallatsblad
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 mogna tomater
  • finklippt gräslök
  • 12 färskpotatisar
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skrubba potatisarna och koka dem mjuka. Skär matjesfiléerna i mindre bitar, tärna tomaterna och klyfta äggen. Skär potatisarna i tärningar.
  2. Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar och lägg på matjessill, tomater, äggklyftor och potatis.
  3. Blanda samman igräddfil och crème fraiche till dressingen och ringla den över salladen. Strö klippt gräslök över.
2 juni 2009

Fler goda recept