Middagsmacka med pesto och mozzarella
Middagsmacka med pesto och mozzarella
12 ingredienser
Varm middagsmacka med italienska smaker fylld till brädden med goda grejer som pesto, tomat, lök och krämig mozzarella. Efter att mackan har gratinerats i ugn toppas den med finriven parmesan och bjuds med pepprig rucola. Middag på ett kick helt enkelt!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 baguette (stor och gärna av surdeg)
- 2 msk olivolja
- 4 msk pesto
- 3 msk majonnäs
- 0,5-1 krm chiliflakes
- 3 mozzarellaostar
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 65 g rucolasallad
- ca 70 g parmesanost
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader grill.
- Skär baguetten på längden och dela sedan i bitar.
- Lägg på en plåt med snittytan upp. Pensla med olja och rosta till gyllene. Ta ut och låt svalna.
- Blanda pesto med majonnäs och smaka av med chili.
- Skiva mozzarella, tomat och lök.
- Lägg tomat och lök på mackan. Salta, peppra och toppa med mozzarella
- Kör i ugnen tills osten har smält något.
- Ta ut och toppa med rucola och massor med riven parmesan. Lite extra olivolja är gott till.