Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad
Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad
15 ingredienser
Ljummen räksallad med chilisting, lime- och nektariner.
Ingredienser
- 400-500 g stora räkor
- 3 msk olivolja
- 1-2 röd chilifrukt (beroende på hur starkt man vill ha det)
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk färsk ingefära, riven
- 3 msk sweet chilisås
- 2 limefrukter
- salt
- 1 rödlök
- 2 avokador
- 0,5 gurka
- 3 nektariner
- 100 g salladsmix
- 50 g sockerärtor
- färsk koriander (eller bladpersilja)
Gör så här
- Skala och blanda räkorna med olivolja, urkärnad och finhackad chili och vitlök, riven ingefära, sweet chili och saften från en limefrukt.
- Hetta upp en wokpanna eller stekpanna med rund botten och fräs allt några minuter.
- Smaka av med salt.
- Skala och kärna ur övriga ingredienser och skär dem i lagom stora bitar.
- Koka sockerärtorna i väl saltat vatten i några minuter.
- Blanda räkorna med grönsaker och frukt, var noga med att få med allt spad.
- Lägg allt på ett stort fat och blanda med grönsallad.
- Använd den sista limefrukten till garnering och avsluta med att strö över koriander eller bladpersilja.