Mexican rice bowl

102 röster
45 m
4
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl råris
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 klyfta vitlök, fint skivade
  • 1 röd chilifrukt
  • matolja, att steka i
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 plommontomater
  • 2 dl svarta bönor, kokta
  • 1 dl edamamebönor, tinade (eller sojabönor)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl majskorn
  • 4 dl vällagrad ost, riven
  • 1-2 dl gräddfil
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, koka i vatten smaksatt med gurkmeja.
  2. Hacka gul lök och vitlök, skiva chilin fint och stek tillsammans i matolja på medelhög värme någon minut och tillsätt de torkade kryddorna.
  3. Hacka tomaten i mindre bitar och tillsätt efter att kryddorna fått steka någon minut.
  4. Låt steka någon minut och fortsätt med krossade tomater, bönor och majs. Låt koka i ihop några minuter och under tiden; riv ost, skiva lime och plocka koriander.
  5. Servera med ris och tillbehören.
16 april 2016