Mexican rice bowl

45 m
4
45 m
4

Du behöver

  • 4 dl råris
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 klyftor vitlök, fint skivade
  • 1 röd chili
  • matolja, att steka i
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 plommontomater
  • 2 dl svarta bönor, kokta
  • 1 dl edamame/sojabönor, tinade
  • 400 g tomatkross
  • 1 dl majskorn
  • 4 dl vällagrad ost, riven
  • 1-2 dl gräddfil
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, koka i vatten smaksatt med gurkmeja.
  2. Hacka gul lök och vitlök, skiva chilin fint och stek tillsammans i matolja på medelhög värme någon minut och tillsätt de torkade kryddorna.
  3. Hacka tomaten i mindre bitar och tillsätt efter att kryddorna fått steka någon minut.
  4. Låt steka någon minut och fortsätt med krossade tomater, bönor och majs. Låt koka i ihop några minuter och under tiden; riv ost, skiva lime och plocka koriander.
  5. Servera med ris och tillbehören.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept