Mexican rice bowl

Mexican rice bowl
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2025
Tommy Myllymäki 2025

Mexican rice bowl

20 ingredienser

45 m

Kryddig risrätt med tomat, svarta bönor och majs. Serveras med riven ost, gräddfil, koriander och rostad lök.

logo
Tommy Myllymäki 2025

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 dl råris
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 klyftor vitlök, fint skivade
  • 1 röd chilifrukt
  • matolja, att steka i
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 plommontomater
  • 2 dl svarta bönor, kokta
  • 1 dl edamamebönor, tinade (eller sojabönor)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl majskorn
  • 4 dl vällagrad ost, riven
  • 1-2 dl gräddfil
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, koka i vatten smaksatt med gurkmeja.
  2. Hacka gul lök och vitlök, skiva chilin fint och stek tillsammans i matolja på medelhög värme någon minut och tillsätt de torkade kryddorna.
  3. Hacka tomaten i mindre bitar och tillsätt efter att kryddorna fått steka någon minut.
  4. Låt steka någon minut och fortsätt med krossade tomater, bönor och majs.
  5. Låt koka i ihop några minuter och under tiden; riv ost, skiva lime och plocka koriander.
  6. Servera med ris och tillbehören.