Melonsallad med prosciutto

Melonsallad med prosciutto
Foto: Tv4

Melonsallad med prosciutto

3

7 steg att laga

18 ingredienser

45 m

Melonsallad med prosciutto, sparris, picklade rädisor och pesto kommer göra sig fint som helgens förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Melonsallad

  • 0,25 galiamelon
  • 0,25 nätmelon
  • 20 g rucolasallad
  • 8-12 grön sparris
  • 50 g fetaost
  • pinjenötter
  • 8 skiva prosciutto

Picklade rädisor

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 10-15 rädisa, skivade

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 0,25 dl pinjenötter
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,75 dl parmesanost, riven
  • 0,75-1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Melonsallad
    Dela melonerna i bitar och skölj rucolasalladen.
  2. Koka sparrisen mjuk och låt sedan svalna.
  3. Smula fetaosten, rosta pinjenötterna i en torr panna och skiva upp prosciutto.
  4. Blanda till en sallad.
  5. Picklade rädisor
    Koka ihop ättika, socker och vatten, låt svalna lite, häll sedan över rädisorna. Låt dra minst 1 timme.
  6. Pesto
    Mixa ihop allt till en slät massa.
  7. Servering
    Servera salladen med rädisor och dutta över peston.