Melonsallad med fetaost

NYHET
Melonsallad med fetaost
Foto: Jimmy Guo
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Melonsallad med fetaost

10 ingredienser

20 min

"Det här är en rolig sallad för varma sommardagar när melonerna är som bäst. Här får den klassiska smakkompisen fetaost ett nytt sammanhang med en vietnamesisk dressing och aromatisk thaibasilika. Fräscht till sommarens grillmiddagar." /Jimmy Guo

Ingredienser

4 - 6 portioner

Dressing

  • 2 msk fisksås
  • 4 msk limesaft
  • 2 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 thaichilifrukt, finhackad

Sallad

  • 1 kg melon (mogen av valfri sort)
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 150 g fetaost, smulad
  • ca 1 thaibasilika (mynta eller koriander)
  • 3 msk olivolja (gräsig och god)

Gör så här

Dressing

  1. Rör ihop dressingen och ställ åt sidan.

Sallad

  1. Dela och kärna ur melonen.
  2. Skopa ur melonköttet med en sked och lägg det i en serveringsskål.
  3. Toppa melonen med skivad schalottenlök samt ringla över dressingen.
  4. Fördela fetaost, örter och olivolja över.