Bröd, mjölk och frukt är ofta det perfekta mellanmålet. De här bullarna är mjuka, mättande och smakar lite lakrits av fänkålen. Servera dem med färskost och skivad frukt. Jättegott!
Ljumma mjölken till 37°. Rör ut jästen och honungen i mjölken. Vispa upp ägget och tillsätt ungefär hälften. Spar resten till penslingen. Rör ner havregrynen. Arbeta in mjölet i degen, lite i taget. Arbeta degen 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i 30-35 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda några lätta tag. Dela degen i 12-16 delar. Rulla varje del till en bulle. Lägg på plåt och låt jäsa under duk i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- eller vallmofrön. Grädda till fin och gyllene färg i cirka 15 minuter.