Pizza med kantareller och mozzarella

Pizza med kantareller och mozzarella
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pizza med kantareller och mozzarella

12 ingredienser

40 min

Det är något särskilt med hemmagjorda pizzor. Här är ett enkelt recept som kan varieras i all oändlighet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 förp tomatsås (pizzasås)
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 tsk färsk timjan (eller torkad)
  • salt
  • peppar
  • 500 g kantareller
  • 2 msk smör (eller margarin)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja, socker och vetemjöl. Knåda degen smidig.
  2. Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva mozzarellan. Bred på tomatsås och fördela mozzarella över. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter.
  3. Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna och fräs svamparna i matfett. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera.