Pizza med kantareller och mozzarella

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pizza med kantareller och mozzarella
12 ingredienser
40 min
Det är något särskilt med hemmagjorda pizzor. Här är ett enkelt recept som kan varieras i all oändlighet.
Ingredienser
- 50 g jäst
- 3 dl vatten, kallt
- 2 msk olivolja
- 1 msk strösocker
- 7 dl vetemjöl
- 1 förp tomatsås (pizzasås)
- 125 g mozzarellaost
- 1 tsk färsk timjan (eller torkad)
- salt
- peppar
- 500 g kantareller
- 2 msk smör (eller margarin)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja, socker och vetemjöl. Knåda degen smidig.
- Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva mozzarellan. Bred på tomatsås och fördela mozzarella över. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter.
- Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna och fräs svamparna i matfett. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera.