Rabarbercompotte med vaniljsås
Rabarbercompotte med vaniljsås
8 ingredienser
En efterrätt med compotte på rabarber som serveras med vaniljsås.
Ingredienser
- 600 g glasrabarber
- 1 dl vitt vin
- 1,75 dl strösocker
- 1 msk citron, pressad
Vaniljsås:
- 1 vaniljstång
- 24 dl mjölk
- 6 äggulor
- 1 dl strösocker
Gör så här
- Skala rabarbern och skär den i cm stora bitar.
- Koka upp vitt vin, citronsaft och strösocker.
- Lägg i rabarbern och sjud under lock i ca 5 min eller tills rabarbern är mjuk.
- Låt svalna.
- Vaniljsås:
- Dela vaniljstången på längden.
- Skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt mjölken och lägg i vaniljstången.
- Låt allt koka upp.
- Vispa äggulor och socker tills blandningen är tjock och fluffig.
- Häll den varma mjölken över äggblandingen och rör om ordentligt.
- Häll tillbaka i kastrullen och sjud upp tills första bubblan syns under omrörning.
- Låt svalna.
- Servera rabarbern i en vacker skål med såsen i en såsnipa.