Melkers grillade kyckling

Melkers grillade kyckling
Foto: Jenny Grimsgård
Melker Andersson
Melker Andersson

Melkers grillade kyckling

Av: Melker Andersson

Från: Hemma hos Melker Andersson

10 ingredienser

1 h 15 min

En klassiker som aldrig går tiden.

Ingredienser

portioner
  • 1 färsk kyckling
  • 1 citron, halverad
  • färska örter (t ex timjan, rosmarin och bladpersilja)
  • 1 tsk chilipulver, gärna Pimentón de la vera
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk Herbes de Provance (provensalsk kryddblanding)
  • svartpeppar
  • 1 msk smör, smält
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyll kycklingen med citronhalvorna och med de färska örterna.
  3. Blanda de torra kryddorna och vitlöken med det smälta smöret och olivoljan.
  4. Häll kryddblandingen ovanpå kycklingen.
  5. Stek kycklingen i ugn i 1 timme tills den är färdig.
  6. Servera gärna kycklingen med en god sallad och varför inte lite aioli.