Melkers curryfisk

Melkers curryfisk
Foto: Jenny Grimsgård
Melker Andersson
Melker Andersson

Melkers curryfisk

Av: Melker Andersson

Från: Hemma hos Melker Andersson

15 ingredienser

25 min

Enkelt och så gott. Något som dessutom barnen gillar - även om de inte är förtjusta i fisk.

Se fler recept av kocken

Melker Andersson

Ingredienser

portioner
  • 600 g vit fisk
  • 1 tsk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 äpple, strimlat

Till currysåsen

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsfast fom med smör. Lägg i fisken. Salta och peppra.
  3. Bara fisken 8-10 minuter i ugnen. Spara spadet från fisken till currysåsen.
  4. Fräs currysåsens lök i smör i en stekgryta utan att den tar färg.
  5. Tillsätt curry och stek vidare i 1 minut.
  6. Tillsätt övriga ingredienser förutom äpplet samt spadet från fiskformen. Koka ihop såsen något.
  7. Mixa såsen med en stavmixer.
  8. Häll currysåsen över fisken i formen. Toppa med det strimlade äpplet.
  9. Servera pressad potatis till.