Matvetesallad med fetaost

Matvetesallad med fetaost
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Matvetesallad med fetaost

237

4 steg att laga

15 ingredienser

25 m

Färgglad matvetesallad med granatäpple, tomater, gurka och mynta. Toppa med en härlig citrusvinaigrette och bitar av fetaost.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl matvete, okokt
  • grönsaksbuljong
  • 1 kg vilda tomater (i olika färger)
  • 70 g mâchesallad [1 påse]
  • 2 granatäpplen
  • 1 gurka
  • 300 g fetaost [2 förp]
  • 6 kvist färsk mynta (eller 1 kruka)
  • 1 dl basilika

Citrusvinaigrette

  • 1 msk honung
  • 1 apelsin, saft
  • 1 citron, saft av
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka matvete i grönsaksbuljong och lägg det färdiga vetet på ett stort fat.
  2. Lägg skivade tomater, machésallad, gurka och granatäppelkärnor ovanpå. Varva gärna.
  3. Gör vinaigretten genom att pressa saften av citrusen och vispa samman med honung och olivolja. Krydda med salt och peppar och ringla dressingen över.
  4. Lägg på fetaost och toppa med basilika och mynta.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer