Matvetesallad med fetaost

107 röster
25 m
4
Matvetesallad med fetaost
Foto: Stephanie Bjelkstam

Färgglad matvetesallad med granatäpple, tomater, gurka och mynta. Toppa med en härlig citrusvinaigrette och bitar av fetaost.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 2 dl matvete, okokt
  • grönsaksbuljong
  • 1 kg vilda tomater (i olika färger)
  • 70 g machésallad (1 påse)
  • 2 granatäpplen
  • 1 gurka
  • 300 g fetaost (2 paket)
  • 6 kvistar färsk mynta eller 1 kruka
  • 1 dl basilika

Citrusvinaigrette

  • 1 msk honung
  • 1 apelsin, saft av
  • 1 citron, saft av
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka matvete i grönsaksbuljong och lägg det färdiga vetet på ett stort fat.
  2. Lägg skivade tomater, machésallad, gurka och granatäppelkärnor ovanpå. Varva gärna.
  3. Gör vinaigretten genom att pressa saften av citrusen och vispa samman med honung och olivolja. Krydda med salt och peppar och ringla dressingen över.
  4. Lägg på fetaost och toppa med basilika och mynta.
1 september 2016

Laddar fler recept