Matvetesallad med fetaost

koket.se
Matvetesallad med fetaost
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Matvetesallad med fetaost

15 ingredienser

25 m

Färgglad matvetesallad med granatäpple, tomater, gurka och mynta. Toppa med en härlig citrusvinaigrette och bitar av fetaost.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl matvete, okokt
  • grönsaksbuljong
  • 1 kg vilda tomater (i olika färger)
  • 70 g mâchesallad [1 påse]
  • 2 granatäpplen
  • 1 gurka
  • 300 g fetaost [2 förp]
  • 6 kvistar färsk mynta (eller 1 kruka)
  • 1 dl basilika

Citrusvinaigrette

  • 1 msk honung
  • 1 apelsin, saft
  • 1 citron, saft av
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka matvete i grönsaksbuljong och lägg det färdiga vetet på ett stort fat.
  2. Lägg skivade tomater, machésallad, gurka och granatäppelkärnor ovanpå. Varva gärna.
  3. Gör vinaigretten genom att pressa saften av citrusen och vispa samman med honung och olivolja. Krydda med salt och peppar och ringla dressingen över.
  4. Lägg på fetaost och toppa med basilika och mynta.