Mattias mac and cheese
Mattias mac and cheese
17 ingredienser
40 min
En snabb och enkel variant på mac and cheese som du gör med färdig ostsås. Till den krämiga pastagratängen serveras en rostad majssallad och tomatsalsa.
Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser
- 350 g makaroner (ej snabbmakaroner)
- 1,5 burk ostdipp, vegansk (à 240 g)
- 1 jalapeño, finhackad
- ca 0,5-1 dl pastavatten
- ca 1 dl pankoströbröd
- salt
Stekt majssallad
- 1 msk olivolja
- 3 dl majskorn
- 0,5 rödlök, finhackad
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 2 msk färsk koriander, finhackad
- 1 limefrukt, saft
- salt
Till servering
- salladsmix
- tomat
- gurka
- salsa
Gör så här
Mac and cheese
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl pastavatten.
- Häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Blanda ner ostdipp, jalapeño och salt. Tillsätt lite pastavatten i taget tills du får en krämig blandning.
- Häll i ugnssäker form. Toppa med ett lager panko. Ringla över lite olivolja. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Stekt majssallad
- Fräs majsen i oljan så att den får ordentligt med färg.
- Rör ner löken och låt fräsa med tills den mjuknar.
- Krydda med paprikapulver, vitlökspulver, koriander, limesaft och salt.
- Servera mac and cheese med stekt majs, sallad och salsa.