200 g starka korvar (ventricina piccante eller annan het korv eller salami)
2-4 torkade piri piri
2 klyftor färsk vitlök
1 gul lök
1 knippe persilja
50 g pinjenötter, rostade
pecorinoost, riven (eller parmesanost)
1 citron, rivet skal
1 kruka basilika
salt
svartpeppar
Gör så här
Börja med att hacka lök och vitlök, skära ned tomaterna i mindre bitar och strimla salamin.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja. Tillsätt salamin och låt den fräsa med.
Häll i tomaterna och låt allt fräsa samman under tiden som pastan kokar klart. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sväng runt den nykokt pastan med tomatfräset och tillsätt grovhackad basilika, finrivet citronskal, pinjenötter samt rikligt med riven ost. Krydda med nymalen svartpeppar och servera genast!