Rullad sjötunga med egenplockad svamp

Foto: TV4
Rullad sjötunga med egenplockad svamp
11 ingredienser
1h
Serveras med mandelpotatis och vitvinssås. En naturlig, lyxig och god rätt som passar bra vid festligare tillfällen. /Matte Karlsson
Vintips
Chablis Bouchard Aine & Fils art nr. 81857
Matte bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 kg mandelpotatis
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 50 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vitt vin
- 4 dl fiskbuljong
- 3 dl grädde
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 400 g rödtungafilé
- 200 g svart trumpetsvamp
Gör så här
Potatis
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Vitvinssås
- Fräs två finhackade schalottenlökar i smör.
- Rör ner mjöl och späd ut med 2 dl vitt vin och 4 dl fiskbuljong (eller vatten samt en tärning).
- Tillsätt 3 dl grädde och låt koka i 15 minuter och rör om då och då.
- Smaka av med salt och peppar.
Fisk
- Rulla filéerna och sätt ihop dem med en tandpetare.
- Låt dem ligga i fiskbuljong och småputtra på svag värme i cirka 5-10 minuter.
Svamp
- Stek svampen i smör och lägg åt sidan.
- Servera fisken tillsammans med sås och mandelpotatis.
- Strö svart trumpetsvamp över rätten.