Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis

Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Grillad oxbringa, vinsyrad spetskål samt senapsstuvad potatis

18 ingredienser

35 min

Bjud över några goda vänner på söndagsmiddag! Lite lyxigare husmanskost som är är både rustik och festlig.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kokt oxbringa
  • salt
  • peppar
  • 1 spetskål
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk kummin
  • 1 dl persilja, strimlad
  • 300 g potatis, kokta skalade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk grovkornig senap
  • 20 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna något.
  2. Strimla spetskålen och fräs i en gryta med lite olja utan att den få färg.
  3. Tillsätt vin, kummin, salt och peppar och låt koka ihop. Avsluta med att vända i strimlad persiljan.
  4. Finhacka löken och fräs den med smör utan att den tar färg. Tillsätt mjölet under omrörning sedan mjölken och grädden.
  5. Låt koka upp under vispning. Koka i ca 2-3 minuter. Tillsätt senap, salt och peppar.
  6. Tärna potatisen och vänd ner dem i såsen.
  7. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Grilla hastigt cirka 1 minut på varje sida i en het grillpanna. Salta och peppra.
  8. Servera bringan tillsammans med spelskålen och den stuvade potatisen.