Jordgubbar i grönpepparsås

0 röster
4

Färska jordgubbar i grönpepparsås, serveras med vaniljparfait.

Dryck
Chateau Fontebride,Sauternes, 2004

Kjell och Mats lagade även

Rom 43 med tilltugg


Asiatisk löjromstoast


Pocherad torskrygg med brynt smör



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 l jordgubbar(färska och klyftade)

Parfait

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Grönpepparsås

  • 100 g smör
  • 2 apelsiner, skal och saft
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk torkad grönpeppar

Gör så här

  1. Parfait
    Blanda äggulor,socker,vaniljstång (som är snittad) och vatten i en kastrull ( ej aluminium).
  2. Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm.
  3. Låt kallna och vispa då och då. Fiska upp vaniljstången och skrapa ner fröna inuti (släng resten av stången).
  4. Vispa grädden tjock och vänd ner den.
  5. Frys i ca 5 timmar.
  6. Grönpepparsås
    Bryn smör och socker och apelsinskalen i en teflonpanna.
  7. Häll på apelsinsaften.
  8. Låt koka ett par minuter.
  9. Vänd ner de färska jordgubbarna och servera.
21 februari 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept