Att preppa för veckans matlådor sparar dig både tid, pengar och tankeverksamhet. Ät gott till lunchen med enkla hemgjorda recept som du enkelt packar med dig i matlådan.
Recept 1 Vegobullar i teriyakisås med ris och broccoli
1 förp Huvudroll vegobullar
olja, till stekning
1 msk honung
1 msk sesamolja
1 msk mirin
2 msk japansk soja
2 tsk färsk ingefära, finriven
Broccoli
2 broccoli (250g)
1 limefrukt
1-2 msk japansk soja
Servering
4 port ris
sesamfrön
Recept 2 Gravad lax med krämig potatissallad
2 förp Gravad lax IKEA (400 g)
Gravlaxsås IKEA
citron, i skivor
Potatissallad
800 g färskpotatis
75 g sockerärtor
2-3 salladslökar
1 knippe rädisa
0,5 kruka dill, hackad
0,5 rödlök, finhackad
2 dl crème fraîche
0,5 dl majonnäs
Gör så här
Vegobullar i teriyakisås med ris och broccoli
Stek vegobullarna i olja på medelvärme i en stekpanna. När vegobullarna har fått en fin yta häll över alla ingredienserna för teriyakisåsen i pannan. Låt koka ihop tills såsen tjocknar något.
Skär broccolin i buketter. Stek dom i lite olja i en stekpanna. Pressa över sojan och limefrukten.
Lägg upp ris, vegobullar och broccoli i matlådor. Toppa med sesamfrön.
Gravad lax med potatissallad
Koka potatisen i saltat vatten.
Strimla sockerärtor, salladslök och skiva rädisorna.
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, honung, dijonsenap, rödlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop med potatisen och resten av ingredienserna.
Lägg upp i matlådor tillsammans med den gravade laxen och hovmästarsås. Lägg gärna i en skiva citron i varje matlåda.