Österports antipasto

4 röster

Bresaola med parmesan och ruccola som toppas med rostade pinjenötter och balsamicosky.

Vin: La Quercia Barbera d'Asti, 32047

Visa mer

Du behöver

Österports antipasto

  • 50 g pinjenötter
  • 16 tunna skivor bresaola
  • 2 nävar ruccolasallad
  • parmesan

Balsamicosås

  • 1 dl koncentrerad kalvfond
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 tomater, skivade
  • 2 msk god olivolja

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
  2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
  3. Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.
1 oktober 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept