Österports antipasto

Foto: TV4
Österports antipasto
11 ingredienser
Bresaola med parmesan och ruccola som toppas med rostade pinjenötter och balsamicosky.
Vin: La Quercia Barbera d'Asti, 32047
Ingredienser
Österports antipasto
- 50 g pinjenötter
- 16 skivor bresaola
- 35 g rucolasallad
- parmesanost
Balsamicosås
- 1 dl kalvfond (koncentrerad)
- 3 dl rött vin
- 1 dl balsamvinäger
- 1 schalottenlök, skivad
- 2 klyftor vitlök, skivade
- 3 tomater, skivade
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
- Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
- Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.