Matig sallad med ägg, potatis och surdegskrutonger

POPULÄRT
koket.se
Matig sallad med ägg, potatis och surdegskrutonger
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Matig sallad med ägg, potatis och surdegskrutonger

18 ingredienser

25 m

Siri Barjes vegetariska variant på den klassiska salladen nicoise. Kokt potatis, kokt ägg, surdegskrutonger, oliver och haricots verts som toppas med enkel senaps- och vinägerdressing.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatisar, mindre
  • 10 körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olja
  • 300 g frysta haricots verts
  • 70 g färsk spenat
  • 70 g mâchesallad
  • 1 romansallad
  • 0,5 dl svarta oliver med kärna
  • 0,5 citron

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk citron, saft

Gör så här

  1. Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra, rör ned crème fraiche och en skvätt citronsaft.
  2. Koka potatisen med skalet på precis så att de är klara, häll av och dela i mindre bitar.
  3. Koka äggen i 7 minuter, spola dem kalla. Stek eller koka haricots verts tills de är klara, ungefär 2 minuter. Tips! För att spara energi och tid, låt haricots vertsen koka med äggen.
  4. Riv brödet i mindre bitar och stek i olja tills de är gyllenbruna.
  5. Hacka romansalladen grovt. Dela tomaterna i fyra delar.
  6. Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatisen medan den fortfarande är varm. Toppa med haricots verts, oliver, tomater och brödkrutonger. Dela äggen och lägg på salladen. Droppa över dressingen. Servera med en citronklyfta.