Matig sallad med ägg, potatis och surdegskrutonger

25 m
4
Spela video Matig sallad med ägg, potatis och surdegskrutonger
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 1 kg mindre potatisar
  • 10 körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olja
  • 300 g frysta haricots verts
  • 70 g färsk spenat
  • 70 g machêsallad
  • 1 romansalladshuvud
  • 0,5 dl svarta oliver med kärna
  • 0,5 citron

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 skvätt citronsaft

Gör så här

  1. Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra, rör ned crème fraiche och en skvätt citronsaft.
  2. Koka potatisen med skalet på precis så att de är klara, häll av och dela i mindre bitar.
  3. Koka äggen i 7 minuter, spola dem kalla. Stek eller koka haricots verts tills de är klara, ungefär 2 minuter. Tips! För att spara energi och tid, låt haricots vertsen koka med äggen.
  4. Riv brödet i mindre bitar och stek i olja tills de är gyllenbruna.
  5. Hacka romansalladen grovt. Dela tomaterna i fyra delar.
  6. Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatisen medan den fortfarande är varm. Toppa med haricots verts, oliver, tomater och brödkrutonger. Dela äggen och lägg på salladen. Droppa över dressingen. Servera med en citronklyfta.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept