Matig sallad med ägg, potatis och surdegskrutonger

22 röster
25 m
4

Siri Barjes vegetariska variant på den klassiska salladen nicoise. Kokt potatis, kokt ägg, surdegskrutonger, oliver och haricots verts som toppas med enkel senaps- och vinägerdressing.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg mindre potatisar
  • 10 körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olja
  • 300 g frysta haricots verts
  • 70 g färsk spenat
  • 70 g machêsallad
  • 1 romansalladshuvud
  • 0,5 dl svarta oliver med kärna
  • 0,5 citron

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 skvätt citronsaft

Gör så här

  1. Vispa ihop olja, vinäger och senap till dressingen. Salta och peppra, rör ned crème fraiche och en skvätt citronsaft.
  2. Koka potatisen med skalet på precis så att de är klara, häll av och dela i mindre bitar.
  3. Koka äggen i 7 minuter, spola dem kalla. Stek eller koka haricots verts tills de är klara, ungefär 2 minuter. Tips! För att spara energi och tid, låt haricots vertsen koka med äggen.
  4. Riv brödet i mindre bitar och stek i olja tills de är gyllenbruna.
  5. Hacka romansalladen grovt. Dela tomaterna i fyra delar.
  6. Lägg salladen i botten på ett fat, lägg på potatisen medan den fortfarande är varm. Toppa med haricots verts, oliver, tomater och brödkrutonger. Dela äggen och lägg på salladen. Droppa över dressingen. Servera med en citronklyfta.
18 mars 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept