Matig pastasallad på nytt sätt
Matig pastasallad på nytt sätt
19 ingredienser
1 h
Egna ravioli serverade med apelsindressade rotsaker och macadamianötter blir en fullträff att servera så här efter jul!
Ingredienser
Pastadeg
- 4 dl durumvetemjöl
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- vatten
Fyllning
- 250 g skogschampinjoner
- 1 klyfta vitlök
- 1 färskost (Philadelphia)
- gräslök
- salt
Ljummen sallad
- 4 morötter
- 1 blomkål
- 1 broccoli
- 2 äpplen (röda)
Dressing
- 10 apelsiner (eller 500 g juice)
- 1 tsk dijonsenap
- champagnevinäger
- salt
Servering
- 1 förp krasse
- macadamianötter
Gör så här
Pastadeg
- Blanda ingredienserna till degen noggrant. Låt vila i kylen ca 1 timme.
- Kavla ut degen i en pastamaskin. Stansa sedan ut cirklar och fyll med fyllningen (se recept längre ner). Lägg en pastacirkel ovanpå, pensla med vatten och låt sätta sig i kylen.
- Koka ca 2–3 minuter vid servering.
Fyllning
- Hacka svampen och stek den med en vitlöksklyfta i olja. Låt svalna.
- Blanda ner färskost, gräslök och smaka upp med salt.
Ljummen sallad
- Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull.
- Koka morot, blomkål och broccoli mjuka. Lägg i kallt vatten och låt sedan rinna av.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Toppa med dressingen (se recept längre ner) och värm försiktigt innan servering.
Dressing
- Pressa apelsinjuicen och koka ner tills hälften återstår. Smaka upp med dijonsenap, vinäger och salt. Dressa över de varma grönsakerna.
Servering
- Toppa salladen med krasse och macadamianötter. Servera med pastan!
- Servera med pastan!