Matig pastasallad på nytt sätt

Matig pastasallad på nytt sätt
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Matig pastasallad på nytt sätt

19 ingredienser

1 h

Egna ravioli serverade med apelsindressade rotsaker och macadamianötter blir en fullträff att servera så här efter jul!

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • vatten

Fyllning

  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 färskost (Philadelphia)
  • gräslök
  • salt

Ljummen sallad

  • 4 morötter
  • 1 blomkål
  • 1 broccoli
  • 2 äpplen (röda)

Dressing

  • 10 apelsiner (eller 500 g juice)
  • 1 tsk dijonsenap
  • champagnevinäger
  • salt

Servering

  • 1 förp krasse
  • macadamianötter

Gör så här

Pastadeg

  1. Blanda ingredienserna till degen noggrant. Låt vila i kylen ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen i en pastamaskin. Stansa sedan ut cirklar och fyll med fyllningen (se recept längre ner). Lägg en pastacirkel ovanpå, pensla med vatten och låt sätta sig i kylen.
  3. Koka ca 2–3 minuter vid servering.

Fyllning

  1. Hacka svampen och stek den med en vitlöksklyfta i olja. Låt svalna.
  2. Blanda ner färskost, gräslök och smaka upp med salt.

Ljummen sallad

  1. Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull.
  2. Koka morot, blomkål och broccoli mjuka. Lägg i kallt vatten och låt sedan rinna av.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Toppa med dressingen (se recept längre ner) och värm försiktigt innan servering.

Dressing

  1. Pressa apelsinjuicen och koka ner tills hälften återstår. Smaka upp med dijonsenap, vinäger och salt. Dressa över de varma grönsakerna.

Servering

  1. Toppa salladen med krasse och macadamianötter. Servera med pastan!
  2. Servera med pastan!